persbericht- over ons

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 22:35

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - “Koop lokaal” is sinds corona een veelgehoorde kreet. Bianca Bastiaan uit ’s-Heerenbroek speelt daar met haar initiatief “Smakelijk Lokaal” op bijzondere wijze op in. Ze stelt lekkere en voedzame pakketten samen van diverse lokaal geproduceerde producten. ‘Dankzij de korte lijnen kunnen al deze producten vers worden aangeboden’, vertelt de ondernemer die zelf “Heerlijk uit de streek” in ’s-Heerenbroek runt. Aardbeien, komkommers, tomaten, biologische yoghurt van schapenmelk, vers gebrande koffie, scharreleieren, zuivel en kaas, of een lokaal gebrouwen biertje; het assortiment groeit bijna dagelijks. Op de site smakelijklokaal.nl vind je diverse pakketten voor uiteenlopende prijzen; van BBQ- tot verrassingspakketten. Ook het aantal aangesloten lokale telers, boeren en producenten groeit voorspoedig.


(H)eerlijk IJsseldelta
‘Wij, als lokale telers, boeren en producenten maken dagelijks de lekkerste producten vanuit Kampen en omgeving’, vertelt ze. ‘Dankzij de korte lijnen kunnen al deze producten jou vers worden aangeboden. Geen ritje met de vrachtwagen en geen grote opslagloodsen. Gewoon vers, direct van de producent, bij jou in de koelkast.’

Enige tijd geleden begon ze vol enthousiasme aan het bijeen brengen van lokale producenten en stelde ze de eerste pakketten samen. Inmiddels groeit het initiatief aan bekendheid en groeit ook het aantal bestellingen. ‘We doen dit met veel zorg, speciaal voor jou’, klinkt het. ‘Want wat heeft nou meer smaak dan een vers eitje uit Mastenbroek, een fles verse zuivel van de Mandjeswaard, schapenkaas uit de Vreugderijkerwaard of een aardbei uit de Koekoek?’ Het merendeel van de aangeboden producten draagt het ‘keurmerk’ (H)eerlijk IJsseldelta. ‘Het streekmerk promoot alle producten uit de IJsseldelta die voor minstens 50% bestaan uit grondstoffen uit dit gebied’, vertelt Bianca. ‘De IJsseldelta omvat de gemeenten Zwolle, Zwartewaterland en Kampen. Bijzondere deelgebieden zijn Polder Mastenbroek, Kampereiland, de Mandjeswaard, de IJsselmonding en de boorden langs de IJssel van Kampen tot en met Windesheim bij Zwolle.’ Op dit moment zijn acht ondernemers uit het gebied aangesloten bij het Streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta: Erf 1 Zuivel, Vahl Komkommers, Kalter Aardbeien, De Vreugdehoeve Zuivel, Bakker René Vermeij, Van den Belt Tomaten, Heuvel Eieren, en Van der Weerd Vlees.

Mooie pakketten
Bianca stelt diverse standaardpakketten samen, maar wanneer bedrijven iets speciaals zoeken om medewerkers te bedanken of om hen een hart onder de riem te steken, dan maakt ze graag pakketten op maat. ‘Ook wanneer je een winkel hebt en graag onze producten in de winkel wilt aanbieden, kun je contact met ons opnemen’, vertelt ze wervend. En stap je deze zomer op de fiets voor een mooie fietstocht door de IJsseldelta dan geniet je extra met een heerlijke picknicktas vol verse producten.
Naast de producten van eerdergenoemde bedrijven, stopt ze in haar pakketten ook kwaliteitsproducten van Kaaswinkel ’t Vuistje, Brouwerij De Wereld, BEEK Spirits en De Eenhoorn Koffie & Thee. In haar productieruimte in ’s-Heerenbroek produceert ze zelf, onder de naam “Heerlijk uit de streek” lokaal en ambachtelijk bereid voedsel om te bakken of te koken; alles op basis van lokale ingrediënten.

Bestellen en bezorgen is alleen mogelijk indien het kan worden bezorgd op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur, in de plaatsen: Kampen, Zwartewaterland, Zwolle, Wilsum, IJsselmuiden, 's-Heerenbroek, Hattem, Hattemerbroek, Oldebroek, Kamperveen, Posthoorn, Bovenveen, Oosterwolde, Ens, Zalk, Elburg, Hoge Enk, of Windesheim. Boven de 50 euro worden geen bezorgkosten in rekening gebracht. ‘Woon je niet in een van deze plaatsen, maar wil je toch onze producten proberen? Neem dan contact op. We kunnen het ook via de post verzenden – met uitzondering van zuivel, vlees en kaas. Gratis ophalen, ongeacht de hoeveelheid, kan bij “Heerlijk uit de streek” in ’s-Heerenbroek of Erf-1 in Kampen. ‘Ook dan staat je pakket op vrijdag voor je klaar.’ Meer weten? Kijk op www.smakelijklokaal.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.